TC:
YARDIMNO:

Anasayfa Ayni Yardimlar

Ayni Yardimlar

Gida Yardimlari

SYDV Basvuru Kayit Formu / Basvuru Dilekçesi
Nüfus Cüzdaninin önlü-arkali fotokopisi (kendisinin ve evli ise esinin)

Yakacak Yardimlari

SYDV Basvuru Kayit Formu / Basvuru Dilekçesi
Nüfus Cüzdaninin önlü-arkali fotokopisi (kendisinin ve evli ise esinin)

1-) GIDA YARDIMLARI:

   Ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan vatandaslarimizin temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi için, dini bayramlarimiz öncesinde de Fon`dan Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarina kaynak gönderilmektedir. Bu maksatla; 2003 yilinda 35 milyon YTL, 2004 yilinda 55 milyon YTL, 2005 yilinda ise 90 milyon YTL; 2006 yili içerisinde de  toplam 150 milyon YTL kaynak kullanilmistir. 2007 yilinda Ramazan ayi ve Kurban Bayrami münasebetiyle ise 140 milyon YTL kaynak Fon`dan Vakiflara aktarilmistir.

2-) YAKACAK YARDIMLARI:

   Vakiflar araciligi ile ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz kömür yardimini içeren yakacak yardimlari, 2003 yilindan itibaren Türkiye Kömür Isletmeleri`nden saglanan kömürün Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere aile basina 500 kg. olarak dagitilmasiyla gerçeklestirilmektedir.

   Kömürün illere kadar ulastirilmasi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi tarafindan saglanmaktadir. Ilçelere ve köylere dagitimi ise Valiliklerin sorumlulugunda Vakiflar tarafindan gerçeklestirilmektedir. Bu sekilde kendi dogal kömür kaynaklarimiz degerlendirilmekte, TKI, TTK ve EÜAS daha aktif duruma getirilmekte, istihdama ve ulasim sektörüne katkida bulunulmaktadir.

3-) BARINMA YARDIMLARI:

   Oturulmayacak derecede eski, virana, bakimsiz ve sagliksiz evlerde yasayan muhtaç vatandaslara evlerinin bakim ve onarimi için ayni ve nakdi olarak yapilan yardimlardir.
 Ailelere yapilan bu yardimlar disinda, bir defaya mahsus olmak üzere verilen nakdi yardimlar ve muhtelif diger sosyal destekler de bulunmaktadir